Saltar al contingut | Mapa web | Contacta

Borses de treball on-line

Internet s’ha convertit en una gran font d’informació de gran ajuda en el procés de cerca de feina. Un dels recursos més interessants que hi podem trobar són les borses de treball, de diferents tipus, que s’actualitzen diàriament i que ens permeten veure les ofertes de feina que es publiquen cada dia, sense haver-nos de desplaçar.

Cercador d`ofertes del Servei dOcupaci贸 de Catalunya (SOC):

El SOC disposa a la seva pàgina web d’un nou portal cercador d’ofertes de feina: Feina Activa. Una borsa de treball que s’actualitza diàriament a la que cal estar-hi inscrit, i que ofereix la possibilitat de filtrar únicament la cerca de les “ofertes de treball només per a discapacitats”.

Una altra opció és fer recerques per sector, per ocupació o per població, que ajudaran a delimitar el número d’ofertes de feina que et poden interessar.

També disposa d’un apartat sobre “Inserció laboral de persones amb dificultats adquirides”, entre les que es troben les “Persones amb discapacitats”, i on s’explica què són els Centres Especials de Treball i quines “Mesures d’acció positiva” ha establert l’Administració.

L’usuari també pot crear el seu currículum indicant les aptituds, coneixements i/o preferències laborals. El SOC li enviarà per correu electrònic les ofertes que més s’adeqüin al seu perfil. Recordeu-vos que per poder sol·licitar les ocupacions que podeu veure en aquest sistema, heu d'estar donats d'alta com a demandant d'ocupació en alguna de les Oficines de Treball.

 

Avantatges de les borses de treball on-line:

Les borses de treball on-line ens permeten la recerca d’ofertes de feina per sectors d’activitat, proximitat geogràfica, tipus de contracte, tipus de discapacitat etcètera, de manera que podem utilitzar tants criteris com ens sigui possible (o no) per personalitzar al màxim la recerca i ajustar-la al nostre objectiu professional i a la nostra disponibilitat.

També ens permeten la gestió de l’oferta, de manera que en el moment que visualitzem una oferta que ens interessa, podem accedir a ampliar-ne les dades i a enviar el nostre currículum, sabent fins i tot en molts casos quants n’ha rebut ja l’empresa (si ho ha fet), i a partir d’aquí consultar l’estat de l’oferta.

Com navegar per les borses de treball a Internet:

  • En general, per accedir a totes les funcions i els serveis d’aquestes pàgines un s’ha de registrar amb el seu correu electrònic i obtenir una contrasenya amb la que accedir a la seva informació. La majoria de vegades la subscripció és gratuïta.
  • Molts cops en aquestes pàgines es poden trobar eines per inserir o actualitzar el currículum.
  • En alguns casos, també un es pot subscriure a una llista de distribució per rebre les ofertes a la seva bústia de correu electrònic, segons el perfil que s’ha introduït prèviament, amb el tipus de treball que interessa.

 Molts ajuntaments incorporen un apartat a la seva pàgina web d’Oferta Pública, o Processos de Selecció.

Adreces de borses de treball a Internet:

Existeixen algunes borses de treball que es dediquen especialment a oferir ofertes per a persones amb discapacitat, tot i que la majoria de les borses de treball a Internet no acostumen a especificar informació per a aquest col·lectiu concret. Cal tenir present però, que qualsevol persona que compleixi els requisits de l’oferta publicada té dret a presentar-s’hi. Tot i així, en aquests casos, ens podem arribar a trobar amb algun cas de discriminació en temes d’ocupació

A continuació us oferim tot un seguit d’adreces de pàgines web de borses de treball, les quals algunes estan destinades a persones amb discapacitat, i altres destinades al públic en general:

 

(Si coneixes més recursos interessants comparteix-los amb la comunitat IOdisgital enviant-los a info@iodisgital-catalunya.cat i els afegirem al llistat).