Saltar al contingut | Mapa web | Contacta

Xarxes professionals on-line (linkedin...)

A l’hora de buscar feina són molt importants també els contactes personals, amistats i contactes professionals que s’han anat fent al llarg de la vida. És important fer saber a la gent que ens envolta que estem buscant feina.

En els últims anys han aparegut a Internet les anomenades xarxes professionals, que aprofiten els recursos d’Internet i l’anomenada web 2.0 per a millorar les relacions professionals. Diuen que les relacions professionals són una de les claus de l’èxit professional.

Les xarxes socials i professionals s’han convertit en una eina més per potenciar i promocionar la carrera laboral de tot tipus de professionals.

Com fer servir les xarxes professionals?

Les xarxes professionals es basen en conèixer persones del teu àmbit professional a partir d’altres persones que ja mereixen la nostra confiança. (familiars, amics/gues, comanys/es d’estudis o de feina, etc.). Aquestes xarxes professionals virtuals permeten que un grup de persones amb interessos professionals similars comparteixin experiències i multipliquin el seu número de contactes en una àrea d’activitat professional concreta.

Per ser membre d’aquestes xarxes professionals cal registrar-se amb un nom d’usuari, un correu electrònic i un password. A partir d’aquí cal entrar aquelles dades que vulguem que la gent conegui de nosaltres. Cal tenir present que tot allò que es publica pot ser consultat per tots els registrats a la comunitat i per tant, no omplirem cap dada nostra que no ens interessi donar a conèixer.

Les xarxes professionals més conegudes:

 

Més informació d’interès:

Informació sobre les xarxes professionals (en castellà). Escuela Banespyme.