Saltar al contingut | Mapa web | Contacta

Cursos de Formaci贸 Ocupacional

La formaci贸 茅s un element indispensable en la recerca de feina. Des de les Oficines de Treball del聽Servei d’Ocupaci贸 de Catalunya s’ofereixen cursos i formaci贸 ocupacional gratu茂ts als que qualsevol persona pot accedir. N’hi ha alguns que s贸n espec铆fics per a persones amb discapacitat.

聽El fet que hi hagi cursos espec铆fics per a persones amb discapacitat 茅s per tal de garantir el seguiment correcte de totes les persones, tenint en compte les diferents discapacitats. Per aix貌 es realitzen tutories individuals.

En aquests casos, el professorat 茅s coneixedor tamb茅 de les diferents t猫cniques de comunicaci贸 i de les estrat猫gies necess脿ries per comunicar-se de manera efectiva amb els seus alumnes, com per exemple ser int猫rpret de llenguatge de signes, el que afavorir脿 la comunicaci贸 i adquisici贸 dels continguts del curs als alumnes sords.

Programes formatius per a persones amb discapacitat:

S贸n programes de CFO del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya adre莽ats exclusivament a persones amb discapacitat reconeguda del 33% o superior i en situaci贸 d'atur i tenen per objectiu donar als alumnes els coneixements necessaris per al desenvolupament del lloc de treball pel qual es preparen.

Programes formatius per a la poblaci贸 en general:

La formaci贸 ocupacional subvencionada 茅s formaci贸 no reglada, 茅s a dir, que no comporta un t铆tol oficial, per貌 si en canvi un certificat d’assist猫ncia (amb les hores de formaci贸 i els coneixements adquirits). S贸n cursos subvencionats al 100% i n’hi ha de dues classes:

  1. Per a persones treballadores en atur. Els cursos els imparteix el Servei d'Ocupaci贸 de Catalunya (SOC) a trav茅s d'entitats col路laboradores. Per poder accedir, cal estar inscrit a les Oficines de Treball del聽SOC com a demandant de feina, tenir la demanda en situaci贸 d'alta i estar en situaci贸 regular (disposar d'autoritzaci贸 de resid猫ncia o treball ). Ni la formaci贸 ni els materials did脿ctics que es faciliten impliquen cap despesa per als alumnes.聽Segons el tipus d'acci贸 formativa, pot incloure pr脿ctiques a empreses. En algunes accions formatives, ateses les seves caracter铆stiques, els alumnes podem gaudir d'una beca de transport o de manutenci贸, en funci贸 de les circumst脿ncies de cada alumne.
  2. Per a persones treballadores en actiu hi ha la formaci贸 cont铆nua. Els cursos de formaci贸 cont铆nua poden organitzar-se dins la mateixa empresa on es treballa o b茅 en delegacions sindicals i patronals.Tothom cotitza a trav茅s de la n貌mina amb una aportaci贸 econ貌mica per aquesta formaci贸, per tant, 茅s un dret dels treballadors poder fer-la.

Cercador de cursos de formaci贸 del Servei d鈥橭cupaci贸 de Catalunya (SOC):

A la p脿gina web del SOC es pot trobar聽un Cercador de cursos de formaci贸 en el que, especificant a l’apartat de “Col路lectiu” el dels “Discapacitats”, et filtra tots els cursos que ofereix el SOC per a aquest col路lectiu.