Saltar al contingut | Mapa web | Contacta

On accedir a Internet

Si no es t茅 ordinador o connexi贸 a Internet, hi ha diversos organismes p煤blics, entitats i associacions sense 脿nim de lucre que proporcionen acc茅s lliure a Internet.

Aules de Recerca Intensiva de Feina:

El Servei d'Ocupaci贸 de Catalunya (SOC) ha posat en funcionament les Aules de Recerca Intensiva de Feina on s'apliquen m猫todes per accelerar la incorporaci贸 al mercat laboral d'aquelles persones que estan aturades.

Les persones que participen a les Aules Actives disposen d'ordinador, connexi贸 a Internet i l铆nia telef貌nica, i disposen d’acc茅s directe als diferents portals de feina que hi ha en el mercat, adaptat a les seves ocupacions sol路licitades.

Per poder accedir a aquest servei cal posar-se en contacte amb l’Oficina de Treball que correspongui, o adre莽ar-se directament a una de les 6 Aules Actives habilitades pel SOC a Catalunya, per correu electr貌nic. A l’apartat Aules Actives de la web del SOC trobareu totes les dades de contacte.

Altres opcions per accedir a Internet:

A Catalunya hi ha una xarxa de telecentres que ofereixen acc茅s lliure per tothom a Internet i les noves tecnologies.

D’altra banda podem trobar locals privats com els cibercaf猫s, locutoris i similars en els que pots accedir a Internet pagant per fragments de temps. Per貌 la majoria no han tingut en compte el tema de l’accessibilitat.

Manca de coneixements:

Si la persona no t茅 prou coneixements per navegar per Internet o d’ofim脿tica en general, el SOC tamb茅 ofereix cursos gratu茂ts de formaci贸, per aquelles persones que estan desocupades i que poden aprofitar el temps per formar-se en aquest sentit.

Els joves tamb茅 poden rec贸rrer als聽Punts d’Informaci贸 Juvenil, que ofereixen tot tipus de formaci贸, assessorament i orientaci贸.

Necessitat d鈥檃daptacions:

Per les persones que necessiten adaptacions particulars a la seva discapacitat i no tenen ordinador a casa, el millor 茅s posar-se en contacte amb aquelles associacions que tenen relaci贸 amb la pr貌pia discapacitat i, per tant, poden con猫ixer de m茅s a prop, quines s贸n aquestes adaptacions, i fins i tot proporcionar-les.

Anualment surten els Ajuts d'Atenci贸 Social per a Persones amb Discapacitat聽(PUA), sigui f铆sica, ps铆quica o sensorial,聽per la compra d’ordinadors i per les seves adaptacions, amb l’objectiu de facilitar els serveis i els ajuts econ貌mics necessaris per al desenvolupament 聽de la seva autonomia, per tal de millorar la seva qualitat de vida.